Seară inspirațională de coaching: Claritate, schimbare și evoluție

Seară inspirațională de coaching: Claritate, schimbare și evoluție

Este uimitor cum o scurtă conversație relevantă poate schimba definitiv lucrurile.

Conversațiile pe care le avem ne definesc relațiile. Conștientizarea aceasta am avut-o și în urma discuțiilor constructive din seara de coaching.

Un spațiu și un context creat din dorința de a crea o comunitate de oameni care să evolueze împreună, să conștientizeze valoarea discuțiilor esentiale în viața lor, în rezultatele și viața lor profesională. Impartasire

Rezultatele și conștientizările vin din experiența de coaching în sine și nu din povestitul lui. Am început prin a înțelege ce este coachingul, exersand câteva conversații de coaching în situații provocatoare și oportunități pe care participanții nu le-au valorificat până atunci.

Uimitor este cum, după ce am introdus în discuții ascultarea profundă, tăcerea, non-judecata, curiozitatea și întrebările care ghidează partenerul de discuție spre soluții, discuțiile au devenit foarte creative și inspiraționale.

Curajoasa serii a profitat de inteligența colectivă a grupului în care s-au aflat și câțiva coachi.

Așa a realizat că obiectivele și succesul afacerii pe care vrea să o dezvolte nu erau destul de bine definite și nici concretizate în acțiuni.

Cu ajutorul întrebărilor a ajuns la concluzia că se simte minunat în rolul de designer vestimentar, dar în rolul de antreprenor ar trebui să-și mai dezvolte căteva abilități de management, pentru a reuși să aibă succes,  așa cum împreună l-am definit.

Și pentru că avem nevoie de conectare emoțională la obiectivele noastre, am testat cum și cât de ușor se poate obține acest lucru cu câteva întrebări bine structurate.

Cum va arăta viața ta dacă/după ce faci această schimbare? Ce câștigi? Care sunt beneficiile tale?

O sugestie e să înlocuiești cuvântul “dacă”, care induce o probabilitate a reușitei cu cuvântul” după”. În felul acesta, muți emoțional și energetic clientul de coaching în imediata reușită a obiectivului propus.

Energie, satisfacție și pasiune pentru munca ta, mai mult timp liber, mai mulți bani, faptul că vei face lucrurile mult mai usor, vii mai cu drag la lucru, acasă.

Nu e necesar să ieși neaparat din zona de confort, ci doar să-ți extinzi perspectivele, să conștientizezi mai multe unghiuri situațiile din care vezi lucrurile.

 

 

Ce am descoperit împreună cu participanții:

 

Am deslușit  tainele situațiilor în care ceea ce facem deja nu e suficient pentru a reuși.  Am povestit despre 3 zone prin care fiecare dintre noi trecem în fiecare situație din viață:

Zona de confort, din care nu vom învăța nimic nou, care ne face să ne simțim în siguranță dar din care nu vom evolua.

Zona de evoluție și dezvoltare , în care ne expunem situațiilor noi și experimentăm emoții, cunoaștem oameni diferiți, reflectăm,  dându-ne voie să vedem și altfel lucrurile.

Perioada  de panică,  în care este foarte posibil să renunțăm , având prea puține resurse pentru situația în care ne aflăm.

 

Câteva întrebări – resurse care-ți pot fi și ție de folos:

 

Am  resursele necesare pentru a realiza obiectivul? Am relațiile potrivite, mentalitatea potrivită, abilitățile potrivite?

Care sunt oamenii de la care pot învăța, care mă pot ajuta, pe care-i pot modela?

Este oare drumul acesta cel mai adecvat? Și dacă este, ce schimbare mică decid să fac de …azi?

 

 

Nebunia înseamnă să faci acelaşi lucru în mod repetat şi să te aştepţi să obţii alt rezultat

Vrem rezultate mai bune dar nu facem decât să alergăm mai tare, într-o direcție greșită.

Sau putem să ne asumăm bucata de viitor și să fim arhitecții propriei noastre vieți.

Există sincronizarea perfectă sau momentul potrivit? Posibil.

Faci parte dintre cei ce pierd tot timpul ocazii sau dintre cei ce pornesc primii?

Schimbarea are nevoie să fie făcută cu asumare și consecvență, uneori cu pași mici care dau rezultate mari.

O modalitate prin care poți face performanțe cu afacerea ta, prin care poți evolua ca lider, manager, prin care poți inspira oamenii din echipa ta sau pur și simplu prin care poți avea relații mai bune cu cei din jur, este să participi la cursuri de coaching, workshopuri de coaching și leadership sau să faci parte dintr-un grup de coaching.

 

 

Oricare ar fi varianta pe care o alegi, fie că ne vom vedea la workshopuri, seri inspiraționale sau alegi să te inspiri citind cărți sau reflectând asupra a ceea ce îți dorești cu adevărat de la evoluția ta  – te invit să asculți mai profund persoana, să nu judeci – ci mai degrabă să fii curios în privința a ceea ce are de spus persoana din fața ta.

Și să te gândești dacă felul în care gândești și acționezi îți dă ție aripi sau te îngenunchează.

 

 

Câteva dintre vorbele surprinse la finalul serii:

“Am învățat că răspunsurile se află în noi. Am învățat să tac și să ascult cu sens.”

“O seară foarte creativă, în care ne-ai provocat cu întrebări. Am simțit o dorință de acțiune și dorința de a explora împreună cu oameni implicați ca voi.”

 “Am claritate acum, Points of You mi-a dat răspunsurile de care aveam nevoie.  Cardurile ce le-am ales seamăna perfect cu situația din viața mea căreia îi căutam ieșire!”

“Am primit răspunsuri la care mă voi gândi, am energie de la tine! A fost o seară cu adevărat constructivă.”

“Am primit o ceață provocatoare! Multumesc mult ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Site găzduit și dezvoltat de ServHost.ro