Femeia pe muchie, între rolul de mamă și soție

Femeia pe muchie, între rolul de mamă și soție

 De la Pierderea de Sine la Redescoperirea Identității Feminine

În agitația zilnică, adesea uităm să ne întrebăm cine suntem cu adevărat. Suntem mame devotate, soții iubitoare sau persoane în căutare de echilibru între aceste identități complexe?

Cum ar fi să le păstrăm în armonie? Poate că nu te-ai gândit la asta, dar acum este momentul să o faci. Află cum aceste roluri se împletesc în interiorul nostru în acest articol.

Ce rol hrănești cel mai mult în fiecare zi? De soție, de mamă sau de femeie și cum se simte pentru tine când le ai în echilibru?

Probabil că nu le-ai privit așa niciodată,nu le-ai separat sau ai amestecat cuvântul femeie între celelate două. Toate fac parte din tine, se contopesc în tine mai mult sau mai puțin armonios iar muzica pe care o creează poate să iți bucure auzul sau să te ducă înspre disconfort.

Provocări și Reconciliere: Cum Se Împletesc Rolurile de Mamă, Soție și Femeie

Din orice unghi le-ai analiza, toate aceste roluri se împletesc pe parcursul zilei, săptămânilor, lunilor și după un timp în care funcționezi aproape pe pilot automat, intri într-o obișnuință, de parcă asta ai făcut dintotdeauna. Și îți pare firesc așa, pentru că de multe ori ai aliați puternici și fideli, inerția, energia pe minim și confortul.

Cum ar fi dacă ți-ai da un răgaz de câteva minute, fix în mijlocul unei zile în care totul pare așezat și la locul lui, să te întrebi pur și simplu cum se simt toate astea în interiorul tău?

Evoluția și creșterea ta, tu cu tine, în tine, se manifestă când îți adresezi ție însăți întrebările potrivite în momentele intense ale vieții. Și când răspunsul vine de la sufletul tău.

Femeia mamă în întrecerea cu ea însăși pentru a balansa rolul de soție

Feminitatea este un termen poate vag, uneori complex. În ultimii ani de căutări și de trăire în flow, am descoperit că feminitatea se conturează pe ea însăși atunci când mă  conectez profund cu esența mea, când acordez vocea sufletului meu la sunetul gândurilor și când mă țin de mână cu autenticitatea.

În ziua în care nu m-am mai temut să fiu așa cum sunt, în care mi-am luat vulnerabilitatea și am asortat-o cu o pălărie de simplitate, când am decis să ies în lume cu ce am mai frumos și pur de oferit, asezonat și cu tot ce înseamnă umbre, atunci a apărut sentimentul pur, eliberator de pace, de bucurie și m-am așezat frumos, eu în mine.

Cu ce rezonează în tine cuvântul feminitate?

Ce scoate la suprafață? Mai multă lumină? Sau și prejudecăți și etichete dureroase?

Poate că ai fost conectată cu intuiția ta, cu sufletul tău și ai reușit cumva să nu permiți vieții să-ți știrbească din autenticitate.

Eu simt că mare parte din noi ne-am cam rătăcit pe drum.

Ne-am pierdut busola care arăta spre sinele nostru. Din mulțimea de discuții tihnite și mărturisiri ale femeilor, am realizat că este multă suferință și durere, trăiri reprimate și cuvinte nespuse. Și mult prea multe roluri asumate sau amestecate și suprapuse.

În Căutarea Echilibrului: Cum Coaching-ul Poate Inspira Împlinirea Personală    

În sesiunile de coaching, ce a fost extrem de relevant pentru doamne a fost să-și conștientizeze investiția lor în acest rol.

Poți să fii mamă, la început de drum și să ai în echilibru celelate două roluri, de soție și de femeie?

Cum îți dai seama că se armonizează toate?

După primele săptămâni de “mămicie”, după toate schimbările prin care au trecut corpul, sufletul și mintea, în care focusul a fost 100% pe noua ființă care a apărut în viața ta, conștientizarea care vine uneori cu destulă vinovăție și copleșire în același timp, este că este necesar să îți reiei viața dinainte, pe care ai pus-o pe pauză. Iar să împaci toate rolurile, de mamă, soție, femeie, pare că nu-i atât de ușor. 

În acest punct încep provocările, frământările, dialogurile interioare și mai apoi căutările de sine.

Ce a funcționat? Ți-ai dat voie să îți rezervi un scurt timp, zilnic, în care să te ocupi și de tine, ca femeie, să stai în emoțiile tale, timp în care să te reconectezi cu ceea ce îți plăcea să faci înainte?

Doar faptul că știi că acest timp ți-l dedici numai ție, că este cadoul tău pentru tine, face ca magia să se întâmple și să-ți crești încrederea și stima de sine.

Poți alege să citești, să meditezi, să scrii în jurnal, să te plimbi în natură, să te conectezi cu un suflet drag, să dansezi sau să practici yoga. Faci astfel spațiu, fără să ai neapărat această intenție, rolului de femeie. Și rolurile se pot armoniza frumos și delicat împreună, fără să facă mare zgomot sau să deranjeze pe cineva.

Femeia – soție în echilibrul fragil cu feminitatea

Pe de altă parte, descopăr din conversațiile femeilor cu care lucrez, că rolul de soție sau parteneră de viață este rolul cel mai afectat, cel care suferă cel mai mult din lipsa de energie acordată. În majoritatea cazurilor, proaspăta mămică se abandonează rolului care-o cheamă instinctual, natural și hormonal. Nici nu conștientizează cât de mult s-a deconectat de rolul de soție.

Sunt intrebări uneori dificil de asimilat.

Cum ar fi să te gândești că partenerul a fost acolo, încă din-naintea apariției noului suflet și este în continuare cu aceleași nevoi de a se conecta cu tine?

De a construi lucruri împreună cu tine, de a râde, de a avea suficient timp doar pentru voi?

Pentru tine, tot universul tău și preocupările tale curg lin și frumos înspre noul suflet apărut. Apariția noii vieți nu are un impact atât de mare și pentru el.

Cum simți să le reconciliezi, să aduci în echilibru viața dinainte, vechiul tu cu noul tu?

Copilul vine cu o mulțime de daruri, de trăiri și sentimente noi, înălțătoare și divine. Este sănătos să conștientizăm și rolul pe care îl aduce la pachet. Cel care testează calitatea și profunzimea conexiunii dintre voi. Iar în unele momente poate să meargă până spre limita superioară.

Cum ar fi să îți dai voie chiar acum, în noua realitate, să ai acele momente de conectare avute înainte, cu partenerul tău?

Chiar dacă frecvența lor este mai mică, chiar dacă unele lucruri necesită o planificare mai atentă.

Stai puțin în energia de atunci, reconectează-te la tine cea de atunci și adu energia aceea în prezent. Fă-i loc, cuibărește-o în sânul noii vieți și vezi cum se simte.

Și trăiește mai departe de acolo, din mijlocul ei, imbrățișată de ea.

Să fii feminină pentru mine rezonează cu autenticitate, conectarea cu sufletul și valorile tale, simplitate și echilibru între rolurile din viața ta, cum este cel de mama, de soție, de femeie. Femeie însemnând femeia-feminină, care se iubește pe sine, găsește acel timp și pentru ea, pentru pasiunile ei, pune granițe sănătoase și își respectă valorile.

Te invit să reflectezi la două întrebări care te pot ajuta:

Cum se simte pentru tine să fii femeie?

Cum integrezi aspectele tale feminine în rolurile pe care le ai zilnic?

Articol scris de Oana Gabor, Coach al esenței și feminității

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Site găzduit și dezvoltat de ServHost.ro