CE OFERTĂ DE NEREFUZAT ȚI-AI FACE TU….ȚIE?

CE OFERTĂ DE NEREFUZAT ȚI-AI FACE TU….ȚIE?

De multe ori sunt uimită, așa cum ai putea fi ți tu să afli cum unele întrebări simple dar cu impact pot face o diferență uriașă în viața unei persoane.

“Era atât de frustrant. Munceam până târziu în fiecare seară și nu mai aveam energie să fac altceva decât să dorm. Dar de fiecare dată când îmi propuneam să renunț la jobul de Senior Manager, apărea o ofertă de nerefuzat. Totdeauna, un rol cu mai multe provocări și responsabilități și o ofertă financiară consistentă. Pur și simplu nu puteam refuza. Simțeam că alerg spre ceva și nu știam spre ce….”a spus Carina, persoana cu care aveam o conversație de coaching, în timp ce ochii îi erau deja umezi.

Frustrarea era clară pe chipul ei când vorbea despre orele târzii petrecute la muncă. La fel de clară era însă și scânteia din ochi când a descries în imagini clare castelul de pe malul mării sau oceanului, de unde își dorea să-și conducă afacerea.

4 clienți pe zi îmi doresc! Atât!

“Carina, îți mulțumesc pentru curajul de a fi vulnerabilă așa cum ai făcut-o tu acum! Uneori….. e neconstructiv doar să faci. Cum te-ai simți să te oprești din alergare, să iei o pauză și să te întrebi ce este important pentru tine?

 S-a lăsat o liniște profundă.

“Asta este prima bătălie pe care e necesar să o câștigi, sinceritatea cu tine însuți.

Ce ofertă de nerefuzat ți-ai face tu….ție? “ 

Întrebarea puternică a făcut lumină.

“În momentul în care am auzit această întrebare, totul a devenit clar. Am realizat că adevăratul meu scop era să am un business și nu făceam decât să-l amân, prin acceptarea acestor oferte. Fugeam defapt de ceea ce contează cu adevărat pentru mine.”

Am fost martoră la transformarea Carinei. Această întrebare simplă, dar profundă, a stârnit creativitate și motivație într-un mod care a fost cu adevărat inspirațional de văzut.

Am văzut o schimbare imediată în atitudinea ei. Era încărcată de energie și determinare. A dezvoltat businessul companiei de atâtea ori în situații de incertitudine. Dar uitase acum….. că poate avea încredere în ea și înafara cadrului creat de companie. I se citea încântarea pe față. Lacrimile erau un semn că ea și-a regăsit și curajul de a-și pune viziunea la treabă.

Această conversație de coaching  mi-a arătat cât de puternice sunt starea de prezență, ascultarea active și întrebările puternice. Și cum acestea ne ajută să ne orientăm spre ceea ce contează cu adevărat.

 Ce poți face tu acum, dacă simți că ai provocări peste care ai nevoie să treci?

Speranța nu este o strategie validă.

Fiecare dintre noi merită să trăim o viață împlinită și plină de sens. Iar coaching-ul poate fi un instrument valoros în această călătorie.

Coachingul are capacitatea de a te elibera de convingeri care te țin cu frâna de mână trasă.

În functie de ce ai nevoie, vei lucra cu rezistența la schimbare, îți va fi clar cum poți fi liderul pe care echipele îl urmează în mod natural, fără presiune. Vei descoperi blind spot-urile care îți limitează potențialul cât și resurse la care nu știai că ai acces.

Indiferent ce provocare ai, reflectează asupra ei într-un moment de liniște cu tine însuți și cu aceste întrebări:

Ce ofertă de nerefuzat ți-ai face tu….ție?

Dacă cineva care nu te cunoaște s-ar uita la ceea ce faci, nu la ceea ce spui, care ar zice că sunt prioritățile tale?
Cum îți dai seama că te afli pe un drum gresit și cum îl poți schimba?

Atunci când nu mai există răspunsuri care să-ți dea acea sclipire în ochi, caută un ecou în alte persoane!

Să lucrezi cu un coach sau sa te dezvolti pe tine formandu-te in coaching este o metodă sustenabilă de a investi în tine.

Dă-mi un semn dacă vrei să afli mai multe despre cum poți deveni coach acreditat.

Câteva detalii aici: Program de Certificare in Coaching acreditat Markant Consult

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Site găzduit și dezvoltat de ServHost.ro